Showing posts with label OMEGA GUARD SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label OMEGA GUARD SHAKLEE. Show all posts

Wednesday, February 8, 2017

SUPPLEMENT KEGUNAAN KAMI SEKELUARGA

Assalammualaikum..

Kegunaan kami sekeluarga



Mealshakes yang memenuhi nutrisi anak-anak malah membantu perkembangannya..anak-anakmemang jarang sembelit..makan memang berselera. Kalau dah lepas makan nasi..mintak plak roti..pas tu susu plak..adoi..

Omega guard feberet si kecik tu .sebotol die sorang je makan..tahan la sampai 3-4bulan sebab sehari 1biji je bagi. Bagus utk perkembanhan otak die..

Vitamin c dan bcomplex feberet ida..untuk stabilkan aliran darah..cantikkkan kulit..hilangkan jerawat

Alfalfa dan herblax feberet suami..ida pun tumpang sekaki..hehe..untuk buang toksin dalam badan..cuci usus..bila makan fuhhh..lega perut..rasa ringan je badan..berat puj boleh turun tau..

Ada lagi yang kami sekeluarga ambil tapi ni yang selalu topup stok kat rumah..

Apa feberet supplment korang? Boleh la share..tak kisah mana2 produk pun...

Monday, February 6, 2017

AWASI 5 TANDA BAHAYA SAKIT JANTUNG

Assalammualaikum...

Sakit jantung atau serangan jantung ni boleh berlaku kepada sesiapa sahaja walaupun kepada seseorang yang dilihat sihat pada luarannya. Bukan sahaja pada mereka yang memang mempunyai penyakit.



Jantung ialah otot di mana berfungsi untuk mengepam darah ke seluruh badan. Statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan, penyakit jantung penyebab kematian nombor satu di Malaysia yang merangkumi 16.5 peratus kematian di hospital sepanjang 2008. 

Image result for bahaya SAKIT JANTUNG


Dan paling mengejutkan bagi kita sebagai kaum wanita ni. Tahu tak?


“Risiko wanita mendapat sakit jantung lebih rendah berbanding lelaki. Ini disebabkan wanita dilindungi estrogen tinggi ketika masih subur berupaya mengelakkan mereka diserang penyakit itu."

5 TANDA-TANDA AWAL SAKIT JANTUNG

1. Sakit Dada
2. Sukar Bernafas
3. Kurang Selera Makan
4. Sering Rasa Lelah Penat
5. Kerap Buang Air Kecil

Bagaimana untuk mencegah sakit jantung ni?


1. Mestilah jaga pemakanan kita. Makan makanan yang seimbang. Banyak sebenarnya makanan yang baik untuk jantung ni. Contohnya kacang merah,tuna, bawang putih,oat dan banyak lagi.

2. Bersenam. Ramai sebenarnya yang kurang melakukan aktiviti yang dapat merangsang badan kita ni supaya berpeluh. Ini adalah satu aktiviti yang membantu supaya anggota badan kita bergerak dan dalam masa yang sama jantung kita akan berfungsi dengan baik.

3. Jauhi rokok dan alkohol. Dalam mana-mana penjagaan kesihatan ni. Bab merokok dan minuman alkohol sangat dititikberatkan. Sangat digalakkan agar semua orang hindari dari ni.

4. Kawal tekanan darah dan kadar gula dalam darah. Ini kerana perkara ni sebenarnya boleh menyebabkan serangan jantung yang mengejut. Tanpa kita sedar, tiba-tiba kita alami masalah jantung. Sebab itu la sangat digalakkan kita buat pemeriksaan kesihatan walaupun kita sihat.



Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Vivix Advanced Protection







Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, October 31, 2016

OKTOBER HERE WE GO

Assalammualaikum...

Alhamdulillah masih lagi sempat nak kongsikan dengan korang tentang prpmosi Shaklee bulan ni. Ok xpe..sebelum tu mari kita sedekahkan Al-fatihah kepada adik beradik atau keluarga terdekat yang telah meninggalkan dunia ni. Innalillahwainnailahirojiun...



Juga kepada sesiapa yang tiba-tiba kita teringat sedekahkan Al-fatihah walaupun yang masih hidup. Mudahan semua diberkati.

Ok tak muka baru blog Ida?heheh. Tak pandai nak edit blog sendiri. Copy je template blogger free yang ada pastu panda-pandai la edit. Google tutorial.

Ok bulan ni  Promosi Omega Guard ada lagi. Alhamdulillah...




Apa kebaikan Omega Guard?

- Membantu mengurangkan kolestrol jahat/triglycerides dan membantu meningkatkan aras kolestrol yang baik (HDL) yang diperlukan oleh badan.
- Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
- Membantu mengurangkan risiko serangan jantung, membantu mengelakkan sakit jantung.
- Membantu mengawasi aras diabetes
- Membantu mengurangkan kesakitan akibatarthritis.
- Membantu misi mengurangkan berat badan
- Membantu melindungi daripada osteoporosis.
- Membantu mengurangkan risiko penyakit berkaitan mental seperti tekanan, schizophrenia, ‘bipolar disorder’
- Membantu mencairkan kahak
- Membantu meningkatkan sistem pertahanan secara keseluruhan
- Bagus untuk perkembangan IQ yang sihat
- Membantu kanak-kanak ADHD
- Membantu individu yang mengalami asthma

Juga ada tawaran untuk yang lebih menarik!!











Jom dapatkan twinpack Omega Guard dan dapatkan 5% diskaun

Klik di sini untuk order segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

TAK TAHAN MENDERITA KEBAS TANGAN SELAMA 1 TAHUN

Assalammualaikum...

Pernah tak rasa terlalu kerap kebas tangan kadang tu pegang benda pun boleh terlepas. Sebenarnya jangan ambil ringan pasal ni. Kalau sekali sekala mungkin perkara normal tapi bila terlalu kerap silalah buat pemeriksaan segera.




Ini kerana masalah kebas tangan ni mungkin disebabkan oleh Carpal Tunnel SydromeCarpal Tunnel adalah umpama terowong di pergelangan tangan kita yang memberi laluan kepada saraf dan salur darah ke tapak tangan.


Image result for kebas tangan

Banyak faktor boleh menyebabkan kebas tangan ni. Antaranya penyakit yang melibatkan hormon (diabetes,tiroid atau menoupose), tangan kerap melakukan kerja berat, faktor usia, keturunan dan merokok.

Rawatannya selalunya hanya akan bagi ubat tahan sakit,steroid, rawatan fisioterapi atau melakukan pembedahan jika keadaan terlalu teruk. 

Ini la yang berlaku pada akak ni, sebab terlalu banyak membuat kerja berat. Dah habis bekerja di pejabat sambung pula kerja-kerja di rumah. Menderita sakit sampai 1 tahun. Jadi alternatif akak ni telah mencuba pengambilan Omega guard shaklee.

Alhamdulillah selepas 3 hari kebas tangan dan sendi tu dah semakin berkurangan. 




Ini kerana minyak ikan berfungsi sebagai anti radang pada sendi dan saraf. Rasa kebas juga boleh disebabkan oleh masalah sistem saraf yang lemah. Ia juga berfungsi untuk melancarkan aliran darah ke seluruh badan. 

Omega Guard Shaklee adalah bebas daripada logam berat kerana telah melalui proses penyulingan yang ketat dan terkawal. Minyak ikan Shaklee diekstrak daripada isi ikan dan bukannya daripada hati (liver).




Klik di sini untuk order 



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, October 30, 2016

IBU HAMIL TERKEJUT BERAT BADAN NAIK 5 KG SEPANJANG KEHAMILAN

Assalammualaikum...

Semasa hamil, berat badan yang meningkat tu perkara biasa. Kalau berat tak naik membahayakan, berat berlebihan pun bahaya juga kan. Selalunya bila berat badan ibu hamil naik berlebihan risau berkemungkinan ada kencing manis semasa hamil (GDM). Tak pasal kena minum air gula.



Ada satu masalah juga yang membimbangkan ibu-ibu hamil ni ialah takut berat badan tak turun selepas bersalin. Selain pemakanan yang seimbang ibu hamil pun kena hati-hati , jangan main bedal je makan semua benda. Kononnya anak dalam perut nak makan, padahal si ibu tu nak makan..hehe. Nak makan boleh tapi jangan la berlebihan ye. 

Ini la kisah pasal akak ni nak naik 5 kg sepanjang kehamilan. Takkan nak diet kan masa mengandung kan, hanya boleh jaga pemakanan je. Bila masuk trimester kedua akak ni mula makan Omega Guard.


Kenapa Omega Guard?

Korang tak tahu ke Omega Guard ni bukan sahaja bagus untuk perkembangan otak anak malah membantu untuk kawal berat badan ibu mengandung.

Image result for testimoni ibu hamil dan omega guard

Paling terkejut selepas bersalin selama 1 minggu berat badan akak ni turun 8 kg!!..Terkejut akak ni.Siapa sangka sebenarnya minyak Omega 3 ni bagus untuk ibu hamil sebenarnya.

Antara kebaikan makan minyak ikan seperti Omega Guard ini kepada ibu hamil ialah:

1. EPA menyokong organ seperti jantung, sistem imun dan tindakbalas inflammatory.

2. DHA menyokong pertumbuhan otak, mata dan sistem saraf pusat yang mana sangatlah penting wanita hamil dan ibu menyusu

3. Membantu keseimbangan hormon seperti prostaglandins yang penting untuk semua fungsi tubuh

4. Penting untuk perkembangan visual dan kognitif bayi

5. Kurangkan risiko alergi pada bayi

6. Mencegah kelahiran pra-matang

7. Mengurangkan risiko pre-eclampsia

8. Mencegah kemurungan, depresi, dan post-partum mood disorder (meroyan)


Best kan Omega guard ni...Jom beli. Bukan semata-mata untuk slim tapi bagus juga untuk anak dalam kandungan.



Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Saturday, October 29, 2016

CARA HILANGKAN BATUK BERKAHAK ANAK-ANAK DENGAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Bila batuk biasa tu perkara normal, tapi bila mula batuk berkahak ini akan membahayakan terutamanya anak-anak kerana boleh menyebabkan jangkitan paru-paru dan asma.





Kita pun tahu kan, kanak-kanak bawah 1 tahun tidak diberikan ubat batuk kerana keadaan antibodi masih lemah. Jadi ada alternatif lain yang boleh membantu hilangkan batuk kahak anak-anak dengan berkesan.

Cara pertama yang selalu Ida buat ialah dengan menggunakan minyak bawang putih. Kalau masih kecil ada cara dengan buat steam bawang putih tapi anak-anak Ida tak boleh..melalak die so Ida hanya sapukan sahaja.

Caranya:

Ambil 3-4 ulas bawang putih diketuk dan bakar sedikit atas api. Tenyeh bawang putih tu atas pinggan dan campurkan dengan minyak. Tak kisah la apa-apa minyak, jangan minyak panas plak. Bawang putih tu dah panas kang lagi panas plak kat anak. Lepas tu sapukan sahaja pada dada, tapak kaki, belakang anak-anak. Insyaallah...kahak tu akan keluar melalui najis atau muntah.



Kalau melalui steam bawang putih tu. Ketuk bawang putih dan dimasukkan ke dalam besen yang berisi air suam-suam panas. Ida tak pernah buat, so Ida kongsikan gambar dalam google je

Image result for cara hilangkan batuk kahak

kreadit: butikgebugebu

Selain itu pengambilan Omega Guard juga membantu untuk hilangkan batuk kahak anak-anak ni. Kalau umur 1 tahun ke atas dah boleh makan tapi kalau bawah 1 tahun. Ibu yang menyusukan anak la yang makan ye..Jangan nak bagi anak bawah 1 tahun pula yang makan.

Tapi ada juga anak yang tak boleh telan Omega guard sebab bau ikan yang agak kuat tapi jangan risau. Ada caranya.

Sama ada letakkan dalam susu anak-anak atau dalam sup, nasi anak-anak. Diorang takkan perasan nanti insyaallah...






Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, October 25, 2016

CARA HILANGKAN BINTIK KOLESTROL BAWAH MATA DENGAN MUDAH

Assalmmualaikum...

Bintik kolestrol ni adalah lebihan lemak yang terbina di bawah kulit. Selalunya ia terjadi apabila seseorang tu ada kolestrol yang tinggi. Ini sikit sebanyak memang menyebabkan ketidakselesaan akan penampilan seseorang.



Oleh sebab ia disebabkan oleh kolestrol yang tinggi, semestinya orang tu kena la jaga pemakanan supaya kolestrol dia tak naik kan. Tidak perlu melakukan pembedahan. Bintik kolestrol ni boleh hilang dengan mengawal pemakanan dan pengambilan supplement.

Image result for pemakanan sihat

Omega guard membantu untuk menurunkan paras kolestrol. Omega guard ni akan menguraikan kolestrol supaya mudah untuk disingkirkan dari salur darah ke salur penyingkiran.

Begitu juga GLA complex yang membantu merendahkan paras kolestrol LDL dan dapat memberikan tona yang sekata pada kulit.



testimonial bintik kolestol hlg


Klik di sini untuk order twinpack Omega Guard dan dapat 5% diskaun 




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, October 17, 2016

KENCING BERBUIH PETANDA MASALAH BUAH PINGGANG,AWAS!!

Assalammualaikum..

Mungkin ada yang tak tahu kencing berbuih menandakan ada masalah pada buah pinggang. Tapi tak semuanya kencing berbuih ni tak normal.



Seperti yang korang tahu buah pinggang ni berfungsi untuk menapis bahan-bahan buangan dalam darah. Protein dan bahan yang diperlukan oleh badan akan ditinggalkan di dalam darah. Tetapi apabila berlaku masalah pada buah pinggang, protein yang diperlukan oleh badan tu macam bocor dan keluar bersama-sama dengan urin. Selalunya orang hospital ni panggil nama albumin.


Image result for kencing berbuih


Punca berlakunya kencing berbuih ni apabila adanya protein pada kepekatan yang tinggi ada dalam urin dan bertindak balas dengan udara. Sebab itu la ada kes kencing jadi berbuih, warna pekat dan berbau.

Kencing berbuih dianggap normal bagi golongan ibu hamil seseorang yang mengalami dehidrasi dan pengambilan protein yang tinggi. Tapi sebaliknya ia tidak normal apabila berlaku jangkitan saluran kencing dan fistula. Fistula adalah sambungan antara 2 organ yang tidak normal. Di mana fistula vesicocolic boleh membentuk antara pundi kencing dan usus besar yang lebih kerap berlaku pada kaum lelaki.

Rujukan: Dr zubaidi

Ini la yang berlaku pada suami akak ni selepas 10 tahun yang lalu suaminya terlalu gemarkan minuman 3 in 1 setiap pagi. Air kencing suaminya menjadi berbuih macam teh tarik. Jadi akak ni telah cuba memberikan Omega guard dan Ostematrix kepada suaminya. Alhamdulillah sejak amalkan pengambilan Omega guard dan Ostematrix masalah kencing berbuih tu dah hilang.


Omega Guard membantu surutkan bengkak bagi pesakit buah pinggang.

Ostematrix mempunyai magnesium yang penting untuk membantu penyerapan air dan menampung kehilangkan kalsium terutamanya pesakit buah pinggang yang sudah melakukan dialisis.

Jika bukan kita yang berikan yang terbaik untuk suami kita mahupun keluarga tersayang. Siapa lagi yang nak ambil kisah, siapa lagi yang ambil peduli kan.


Klik di sini untuk order twinpack Omega Guard dan dapat 5% diskaun 




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Thursday, October 13, 2016

OMEGA GUARD BANTU MERAWAT ASMA KANAK-KANAK,TAK PERLU ADMIT WAD LAGI!

Assalammualaikum..

Semua ibu bapa akan risau, panik jika anak mengalami serangan asma ni. Anak-anak terlalu aktif, asal aktif lebih sikit je mula naik semput, susah nak nafas. Nak taknak ibu bapa kena sentiasa sediakan inhaler ke mana sahaja. Kalau anak-anak sekolah kena bekalkan risau tiba-tiba anak kena serangan asma.



Kajian menunjukkan hampir 10-20% asma diserang oleh kanak-kanak dan tak boleh diubati. Dan berkemungkinan akan kurang bila berusia 12 tahun ke atas.

Image result for ANAK ASTHMA

Mungkin nampak remeh tapi kesan pada jangka masa panjang akan merosakkan paru-paru. Bila kedua-dua otot salur pernafasan jadi sempit, udara tak dapat keluar dan masuk dengan baik. Ia akan menyebabkan seseorang tu tak dapat bernafas akan boleh menyebabkan oksigen tak dapat disalurkan pada bahagian lain terutamanya otak. Lambat rawatan boleh membawa MAUT!!!

Selalunya serangan asma ni akan diberikan inhaler atau ada ibu bapa yang terpaksa ulang alik ke hospital atau klinik ambil nebulizer. Selain itu Omega Guard membantu untuk merawat asma kanak-kanak dengan lebih mudah dan berkesan.




Bagaimanakah suppelement Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma?
"Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers."

Sumber: LiveStrong


Malah kajian klinikal Universiti of Maryland Medical Center menunjukkan 29 kanak-kanak asthma yang diberi makan minyak ikan yang kaya EPA dan DHA selama 10 bulan didapati mampu mengurangkan simptom asthma berbanding kanak-kanak yang mengambil placebo.

Siapa yang taknak anak sihat kan? Boleh bermain dengan baik, tak perlu masuk wad sebab asma terlalu teruk, sesak nafas. Pasti kita ibu bapa nak yang terbaik untuk anak-anak. Bukan sahaja pendidikan yang baik malah kesihatan yang baik.



Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Wednesday, October 12, 2016

6 CARA TINGKATKAN IQ ANAK-ANAK

Assalammualaikum...

Kata orang tua-tua kalau mak ayah cerdik anak pun cerdik. Boleh percaya ke? Tapi ada je mak ayah yang biasa-biasa sahaja tetapi anak-anak cerdik dan berjaya. Semua ibu bapa nak berikan pendidikan yang terbaik untuk anak-anak. Sentiasa doakan anak-anak menjadi anak yang soleh, solehah, baik, dan cerdik.




Sebenarnya tahap IQ anak-nak ni boleh dipupuk sejak di dalam kandungan lagi. Macam mana tu? Jangan beranggapan bayi di dalam perut tak boleh dengar apa yang kita katakan. Selepas dilahirkan anak-anak juga mesti diasah IQ diorang dengan pendidikan dari rumah. 


Image result for cara tingkatkan iq anak

Sebaik-baiknya nak mengajar anak-anak adalah 13 tahun ke bawah kerana pada usia ni anak-anak masih boleh menerima apa yang kita ajar.

6 CARA TINGKATKAN IQ ANAK-ANAK


1. Membaca tu jambatan ilmu. Sebenarnya dari saat anak dalam kandungan ibu-ibu dah boleh mula membaca buku-buku yang baik untuk anak-anak walaupun hanya sebuah buku kanak-kanak. Dari situ IQ anak-anak sendiri boleh dipertingkatkan

2. Pemberian susu ibu. Dalam susu ibu itu sendiri mempunyai banyak khasiat, zat yang seimbang. Memang sesuai untuk perkembangan anak-anak. Sebab itu la kita ibu-ibu ni digalakkan menyusukan anak-anak sekurang-kurangnya 6 bulan..dan paling bagus sehingga 2 tahun.

3. Permainan yang dapat mengasah minda. Bab permainan ni memang Ida titikberatkan. Perasan tak kalau beli barang mainan kat kedai ada tulis had umur tertentu untuk bermain. Ida kalau beli barang mainan kat anak mesti tengok mana yang sesuai. Contoh mainan lego pun ada size untuk umur tertentu. Lego sebenarnya bagus untuk lihat imaginasi anak-anak untuk membina. Selain tu puzzle..Ida suka belikan puzzle untuk anak-anak.


Image result for cara tingkatkan iq anak

4. Anak-anak ni ada perasaan ingin tahu. Kita ni sebagai orang tua jangan menghalang tapi memerhati. Biar anak-anak boleh belajar berdikari dan berfikir sendiri. Selalunya bila anak dah mula pandai berjalan dan memegang. Dia ada rasa ingin tahu, apa rasa benda tu.apa yang dia pegang. Macam Asyraf sekarang ni semua yang dia belajar kat sekolah mesti nak tanya. Contoh die tanya " Mummy bala tu apa?". Aduh terkial-kial mummy nak terangkan apa tu bala. 

5. Pemakanan yang seimbang. Makanan juga memainkan peranan untuk tingatkan IQ anak-anak. Beri makanan yang penuh dengan zat. Junk food kalau boleh jangan ajar sangat pada anak-anak. Bukan sampai tak boleh makan tapi jangan terlalu biarkan diorang makan. Sebab semua junk food ni ada gula yang tinggi, perisa tambahan. Ni antara punca juga anak-anak boleh menjadi terlalu hyperaktif. Pernah dengar anak-anak yang high sugar. Galakkan diorang supaya suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan.

6. Pengambilan Omega 3 juga membantu meningkatkan IQ anak-anak. Contoh omega 3 seperti ikan salmon,bayam,telur dan banyak lagi. Omega 3 itu sendiri membantu untuk perkembangan dan fungsi otak anak-anak.






Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, October 3, 2016

TAK TAHAN SAKIT TUMIT SAMPAI TAK BOLEH PIJAK LANTAI

Assalammualaikum...

Sakit tapak kaki atau sakit tumit ni boleh jadi disebabkan oleh urat pada tapak atau tumit kaki (planta fascia) menjadi radang (inflammed) atau disebut dalam bahasa perubatannya "Plantar Fasciitis". Ianya terjadi apabila kita menggunakan tapak kaki secara berlebihan dan menyebabkan Plantar fascia menjadi tegang.



Kebiasaannya sakit tumit ni ada ciri-ciri seperti:

- terlalu sakit ketika bangun tidur atau memulakan pergerakan kaki dari duduk atau berdiri lama.
- sakit akan hilang bila ada pergerakan kaki. Jika dah teruk, sakit takkan hilang
- tiada bengkak atau tanda merah pada tumit
- tiada trauma

Image result for "Plantar Fasciitis"



" Menurut Pakar Perunding Perubatan Pemulihan, Pusat Perubatan Pemulihan KPJ Tawakkal, Dr. Saini Jeffery Freddy Abdullah, kasut yang tidak sesuai merupakan salah satu penyebab terjadinya sakit tumit dan terdapat banyak sebab yang boleh mengakibatkan kesakitan pada tumit dan antara lainnya ialah berdiri terlalu lama ataupun berjalan terlalu lama." 

Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20140610/kn_01/Masalah-sakit-tumit#ixzz4Lr2MijYi

Ini cerita benar akak ni yang mengalami sakit tumit yang agak teruk. Yelah bila rasa sakit tu datang, nak pijak lantai pun sampai terhencut-hencut.

Nak taknak kena redah juga la tahan sakit, kalau tak satu kerja pun tak boleh buat. Jadi akak ni telah ikhtiar untuk mula pengambilan Omega Guard secara berterusan.

Alhamdulillah sakit tumit tu dah takde lagi.


Kenapa Omega Guard?

Ini kerana Omega guard membantu mengurangkan inflamasi dan raang sendi . Di mana fungsi Omega 3 itu sendiri yang membantu meredakan keradangan. 


Klik di sini untuk order



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Google+ Followers