Showing posts with label TIPS KURUSKAN BADAN 5KG DALAM MASA 30 HARI. Show all posts
Showing posts with label TIPS KURUSKAN BADAN 5KG DALAM MASA 30 HARI. Show all posts

Saturday, October 25, 2014

5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

Assalammualaikum...

Mesti ramai yang telah guna macam-macam produk untuk kuruskan badan tetapi masih tidak berjaya. Akhirnya mula dah putus asa dan salahkan produk. Sebenarnya bukan salah produk tapi diri kita sendiri, tak nak workout, skip makan dan faktor persekitaran. Di entry lepas Ida ada kongsikan cara yang betul untuk turunkan berat badan. Tapi kali ni Ida nak kongsikan 5 perkara yang perlu dielakkan untuk kurus.

5 PERKARA PERLU DIELAKKAN UNTUK KURUS

1. Air Conditioner (AC)

Mengikut My Health News Daily, saat berada pada masa yang agak lama di suhu yang dingin, tubuh tidak perlu bekerja untuk mendinginkan atau menghangatkan tubuh. Bila tubuh berada di dalam zone bermalas-malasan, apa yang terhasil? Berat badan yang semakin bertambah atau gemuk!

Berdasarkan penelitian yang diterbitkan di International Journal of Obesity, daerah selatan Amerika Syarikat memiliki populasi obesiti yang paling tinggi di antara negeri Amerika lainnya. Diketahui, rata-rata rumah di sana menggunakan AC. Setiap tahunnya, permintaan akan AC rumah meningkat dari 37% hingga 79% tiap tahunnya.

2. Kurang Tidur

Menurut penelitian yang dimuat dalam jurnal Archives of Disease in Childhood, jika seseorang tidak cukup istirahat, ia boleh memengaruhi pembentukan glukosa yang boleh mengakibatkan penyakit diabetes.

Kurang tidur boleh menambah rasa lapar dan anda mula mencari kudapan untuk menghilangkan rasa lapar. Selain itu juga kurang tidur membuat tubuh merasa penat sepanjang hari sehingga aktiviti fizikal pun berkurang. Kurangnya olahraga dan tidak aktif aktiviti fizikal boleh menyebabkan berat badan naik lebih cepat.

3. Menyalakan Lampu Saat Tidur

Kebiasaan menyalakan lampu saat tidur boleh menambah beberapa inci lingkar pinggang Anda. Tidur dengan lampu kamar tetap menyala akan membuat Anda sering terbangun. Terbangun di malam hari, berpotensi membuat Anda lapar dan mengudap makanan yang ada di dapur.

4. Pencemaran

Menurut hasil kajian yang dijalankan Critical Reviews in Food Science and Nutrition, pencemaran boleh mempengaruhi metabolisme tubuh.

Zat-zat berbahaya seperti endocrine (zat kimia yang terdapat pada plastik) dan sisa pembakaran sampah yang ditemukan dalam tubuh manusia, sering dihubungkan dengan obesiti. Begitu juga dengan zat yang terdapat dalam pestisida. Zat-zat ini mengganggu sistem tubuh dan memperlahankan metabolisme.

5. Kumpul Bersama Teman yang Suka Makan

Dikutip dari That’s Fit, para peneliti dari Duke University menemukan bahawa pola makan seseorang dipengaruhi oleh suatu kelompok atau teman-temannya. Bila kita berkumpul dengan kelompok teman yang gemar makanan berlemak atau manis, secara tidak sadar kita akan mengikuti cara makan mereka.

Mungkin bagi yang badannya kecil, makan banyak bukanlah masalah. Tapi untuk yang mudah gemuk, mengikuti pola makan temannya yang kurus dan rakus akan membuat berat badannya bertambah dengan cepat.


Oleh itu, jika anda telah melakukan kesemua tips untuk kurus tetapi masih gemuk malah berat makin bertambah-tambah, sila semak 5 perkara di atas. Mana tahu jika dengan diet yang sihat, senaman serta 5 perkara yang perlu dielakkan di atas, korang akan dapat bentuk badan yang diinginkan.

Mungkin korang ingin cuba SET KURUS SHAKLEE paling laris dan berkesan ni. Sila klik di sini.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Thursday, September 11, 2014

RAHSIA BADAN KURUS DAN KULIT PUTIH GEBU

Assalammualaikum..

Nak kurus tapi dalam masa yang sama nak kulit cantik. Itu normal ok bukan tak normal. Tapi bila dah terlalu kurus sampai 'jadi lidi', itu abnormal nama nya.Ida suka nak kurus biar sedang2..tak la terlalu lebih tak la terlalu kurang tapi semua bergantung pada metabolisma seseorang. Dah kalau rangka badannya memang besar nak wtcmner kan..tapi it's ok, selagi mana ade kemahuan di situ ade jalan kan. Jom ida nak ceritakan RAHSIA BADAN KURUS DAN KULIT PUTIH GEBU !!


Dengan teknologi sekarang ni, ramai yang suke menggunakan jalan yang singkat. Pergi cucuk botox, pergi sedut lemak. Malah ade yang sanggup habiskan beribu-ribu hanya nak buat pembedahan plastik. Bak dalam citer P.Ramlee " die cucuk kat sini. die cucuk kat situ ".

RAHSIA BADAN KURUS DAN KULIT PUTIH GEBU


PERTAMA

Shaklee RSS Collagen TERBUKTI dapat memperbaiki tekstrur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. selepas menggunakannya selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh

- Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
- Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
- Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
- Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
- Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan 18%


KEDUA

Ada artikel menyatakan soya adalah makanan yang kaya dengan isoflavon. Sebuah penyelidikan mendapati bahawa kedutan halus dan ketegangan kulit akan meningkat apabila wanita berusia 30 hingga 40 tahun. Oleh itu, banyakkan mengambil soya setiap hari.

ESP ialah pemberi TENAGA. Sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang penting untuk stimulate otot kita supaya rasa bertenaga. ESP juga terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat

KEBAIKAN : ESP SHAKLEE

- Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

- Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran

- Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

- Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

- Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

- Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

- Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

- Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya :

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Saturday, May 31, 2014

DIET DENGAN SNEK YANG SIHAT

Assalammualaikum.

Dalam entry2 Ida yang lepas, Ida ada bagi banyak tips2 dan pemakanan untuk kurangkan berat badan dan mengekalkan bentuk badan yang ideal. Kita ni walaupun nak kurus tapi dalam masa yang sama tak terlepas nak makan snek buat kunyah-kunyah orang kata..Malah dalam Ebook " Tips Turunkan Berat Badan 5kg Dalam Masa 30 hari " yang Ida publishkan awal bulan ni ada bercakap tentang meal-plan...

So disini Ida share kan petikan yang Ida amik dari majalah Dara.

‘Snek adalah makanan yang kurang berkhasiat, tinggi gula, serta banyak lemak’. Ini dalah antara tanggapan ramai terhadap snek-snek ringan. Tetapi tahukah anda bahawa, kebanyakkan pakar diet bersetuju bahawa makanan ringan atau snek adalah sebahagian daripada diet seimbang dan sihat. Jika sebelum ini anda berfikir snek adalah ‘taboo’ dalam berdiet, kali ini Dara.com membenarkan anda makan snek pilihan anda ketika berdiet. Ha, bagaimana pula snek ini dapat membantu anda untuk berdiet?


Menurut pakar diet, makanan ringan adalah satu cara yang paling bermanfaat jika dilakukan dengan betul. Maksudnya di sini, , ada juga makanan ringan yang sangat berkhasiat dan sesuai untuk anda yang sedang berdiet seperti biji-bijian, buah-buahan, sayur-sayuran, dan susu rendah lemak.

Ingat, pilih makanan ringan secara bijaksana dan ini bererti memilih pilihan yang sihat untuk membakar lemak dalam tubuh badan anda. Ia juga dapat mengawal cara pemakanan anda seharian. Berikut adalah beberapa idea untuk pelbagai jenis makanan ringan. Anda perlu memilih makanan yang sesuai mengikut hari dan waktu, bukannya makan secara sembarangan.

1. Ganti sarapan anda dengan makan oat, cornfl akes dan lain-lain. Jika anda gemar makan roti, cuba bertukar kepada roti gandum.

2. Kajian telah menunjukkan individu yang makan banyak ketika sarapan akan berasa lambat lapar sehingga waktu tengah hari. Selepas sarapan,anda boleh makan makanan berasaskan protein supaya lebih kenyang seperti telur separuh masak, sosej rebus, atau daging bakar.

3. Lapar sebelum waktu makan? Rasa nak mengunyah? Jika anda suka makan biskut, makan biskut jenis serat tinggi (hi-fi bre). Buah-buahan juga snek sihat yang bagus.

4. Jika anda bancuh minuman dengan dua sudu gula, kurangkan menjadi satu. Jika satu sudu, kurangkan menjadi setengah. Banyakkan minum air kosong.

5. Jika anda makan makanan berminyak seperti kuih, roti, dan lain-lain, lapkan ia dengan tisu agar minyak-minyak dapat diserap sedikit

6. Saiz hidangan sederhana sudah memadai. Tukar minuman dari jenis bergas ke minuman biasa seperti minuman coklat, teh, atau kopi.


Nak lagi best, boleh cuba Set Kurus Shaklee..

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Sunday, May 11, 2014

TIPS KURUSKAN BADAN 5 KG DALAM MASA 30 HARI

Berdiet bagi mereka yang sibuk dan tak sempat untuk berdiet bukanlah satu perkara yang mustahil untuk kita lakukan.

Jika kita ingin berdiet, kesibukan seharian dan jadual harian yang padat dengan kerja-kerja di rumah ataupun di pejabat bukanlah satu penghalang.

Kesibukan atau tiada masa bukanlah alasan untuk kita tak boleh lakukan diet. Jika kita ada keinginan dan kemahuan yang kuat, kita pasti akan berjaya dengan program diet yang kita lakukan.


PANDUAN BAGI MEREKA YANG SIBUK UNTUK BERDIET
=============================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================



JOM DAPATKAN EBOOK TIPS KURUSKAN BADAN 5 KG DALAM MASA 30 HARI SECARA PERCUMA !!!

KHAS BUAT CUSTOMER2 IDA YG BELI TAK KISAH SET APA PUN.CONTOHNYA:
  • set kurus
  • set mengandung
  • set kesuburan
  • set berpantang
  • set cantik
  • set kanak-kanak
  • set menyusu
  • set buasir
  • set kencing manis
  • DLL

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers