Showing posts with label VITAMIN C SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label VITAMIN C SHAKLEE. Show all posts

Saturday, March 18, 2017

5 PUNCA KULIT BERMINYAK,ALAHAI RIMASNYA!

Assalammualaikum...

Rimas kan bila ada masalah kulit berminyak ni. Senang kata kalau lap dengan tisu tu memang basah. Muka pula nampak berkilat je. Kulit berminyak ni bukan sahaja menyebabkan kita tak selesa malah rasa kurang berkeyakinan terutamanya apabila berhadapan dengan orang lain.





Kulit berminyak ni berlaku daripada pengeluaran sebum berlebihan atau bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi pada kulit kita. Kulit berminyak ni akan menyebabkan mula keluar masalah jerawat dan liang roma kulit akan tertutup. Apabila sel mati ni terkumpul ini akan menyebabkan parut dan merosakkan kulit.


Related image


5 PUNCA MASALAH KULIT BERMINYAK


1. Apa-apa pun masalah kulit kita ia memang ada kaitan dengan hormon kita terutamanya apabila kita sedang datang bulan atau alami masalah stress. Bila hormon kita tak seimbang ni akan menganggu fungsi badan kita. Contoh bila kita period, selalu mesti akan keluar jerawat kan. Kulit pun jadi berminyak.

2. Faktor genetik juga antara punca masalah kulit berminyak ni. Orang kata mana tak tumpah kuah kalau tak pada nasi kan.

3. Malaysia ni terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang sedap terutamanya makanan yang bergoreng. Jadi kurangkan la makan makanan yang bergoreng atau berminyak ni sebab bila berlebihan ni akan dikeluarkan pada kulit kita pula.

4. Cuaca di Malaysia pula memang berubah-ubah. Kejap panas..kejap hujan. Jadi dengan keadaan cuaca yang panas menyebabkan kita akan lebih banyak berpeluh. Tambah dengan terdedah dengan cahaya matahari bukan sahaja membuatkan kulit kita berminyak malah merosakkan pula kulit kita. 

5. Pasaran sekarang dah berlambak produk kecantikan, kosmetik yang dikeluarkan . Jadi kita jangan la terlalu terburu-buru bila membeli. Pastikan ia sesuai dengan kulit kita dan gunakan bahan yang tidak berbahaya pada kulit kita.





Kini masalah jerawat, kulit berminyak dan kusan tiada lagi!!

ESP shaklee sumber protein yang sangat bagus membina sel dalam badan kita termasuk kulit. Di mana ia membantu memperbaharui sel kulit yang telah rosak atau mati.

Vitamin C sumber antioksida yang membantu membentuk kolagen baru pada kulit kita agar dilindungi dari cahaya matahari atau bahan asing.

GLA complex yang bagus untuk seimbangkan hormon kita dan sekaligus mengelakkan dari berlakunya masalah-masalah kulit seperti kulit berminyak mahupun berjerawat.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, February 21, 2017

4 CARA NAIKKAN HB PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

Assalammualaikum...

Ibu hamil ni kebanyakkannya tak lari dengan masalah hb low. Ada tu sehingga saat dah nak bersalin pun hb masih rendah lagi. Ibu hamil jangan abaikan kalau ada masalah hb low ni, Bukan sahaja ibu-ibu hamil sahaja berisiko malah anak dalam kandungan juga berisiko.




Banyak punca sebenarnya berlakunya masalah hb low ni seperti dehidrsi, kekurangan darah, masalah jantung, gangguan pembentukan sel darah, gangguan hormon dan paling penting ibu sendiri kekurangan zat dalam badan.



Sebab itu la semasa hamil zat dan nutrisi dalam badan si ibu mestila mencukupi. Elakkan makanan atau minuman yang tak sihat sepanjang kehamilan.


Image result for anemia pregnancy

4 CARA NAIKKAN HB LOW PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

1. Pemakanan mestilah penting. Banyakkan makan makanan yang tinggi zat besi. Antara makanan tambah darah seperti daging merah, kerang,hati, brokoli, bayam,pisang telur, kismis,kurma,madu dan banyak lagi.

2. Pengambilan makanan yang kaya vitamin c seperti oren strawberry dan banyak lagi sebenarnya sangat bagus sebab membantu menyerap zat besi dengan lebih baik dan berkesan.

3. Rehat dan tidur yang secukupnya. Semua ibu-ibu hamil yang ada masalah hb low ni atau anemia memang disarankan untuk rehat dengan cukup. Tidur yang lebih lena membantu menstabilkan darah dalam badan.

4.  Pengambilan supplement. Jika apa yang dah disarankan oleh doktor masih tidak membantu, ramai juga doktor yang sarankan pula untuk mengambil supplement atau makanan tambahan ni. Dah banyak produk dalam pasaran yang membantu ibu-ibu hamil naikkan hb dengan cepat.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, February 13, 2017

TERINGAT KISAH CUSTOMER PERTAMA DALAM BISNES

Assalammualaikum...

Ada kisah customer Ida yang menggunakan vitamin C ni...

Akak ni jauh lebih tua dari ida..agaknya sebaya ibu ida la. Duduk kawasan yg agak jauh dari bandar..tapi nak cuba juga vitamin C ni untuk kulitnya.



Sampaikan akak ni mintak tolong kawan die tolong masukkan duit la. Alhamdulillah setelah penggunaan sebotol ni akak ni bagitahu kulitnya rasa lain..licin je. Jerawat taknaik...

Siapa tak suka kan kulit jadi cantik...tu belum muat masker vitamin C lagi..lagi best..

Ada lagi nak dapatkan vitamin C boleh pm ida..
sangat jimat sebab tahan selama 6 bulan.


Siapa yang berbisnes mesti ada kisah pelanggan pertama kita yang paling kita ingat kan. Yelah bile mula berbisnes, first customer yang datang memang kita akan teraa teruja..betul tak..

Wednesday, February 8, 2017

SUPPLEMENT KEGUNAAN KAMI SEKELUARGA

Assalammualaikum..

Kegunaan kami sekeluarga



Mealshakes yang memenuhi nutrisi anak-anak malah membantu perkembangannya..anak-anakmemang jarang sembelit..makan memang berselera. Kalau dah lepas makan nasi..mintak plak roti..pas tu susu plak..adoi..

Omega guard feberet si kecik tu .sebotol die sorang je makan..tahan la sampai 3-4bulan sebab sehari 1biji je bagi. Bagus utk perkembanhan otak die..

Vitamin c dan bcomplex feberet ida..untuk stabilkan aliran darah..cantikkkan kulit..hilangkan jerawat

Alfalfa dan herblax feberet suami..ida pun tumpang sekaki..hehe..untuk buang toksin dalam badan..cuci usus..bila makan fuhhh..lega perut..rasa ringan je badan..berat puj boleh turun tau..

Ada lagi yang kami sekeluarga ambil tapi ni yang selalu topup stok kat rumah..

Apa feberet supplment korang? Boleh la share..tak kisah mana2 produk pun...

Thursday, January 26, 2017

KULIT MUDAH SENSITIF SELEPAS GUNAKAN PRODUK SKINCARE

Assalammualaikum..

Semua orang bukan ada masalah kulit yang sama. Ada tu pakai la produk apa-apa pun kulit ok je takde masalah. Ada tu kadang guna produk baik tapi ada masalah lain seperti air kotor. Habis muka jadi sensitif. Naik jerawat.




Tak sangka kan air kotor pun boleh menyebabkan kerosakan kulit. Kalau perasan setiap kali tips untuk dapatkan kulit cantik ni pastikan cuci muka dengan air yang bersih. Kalau kotor kena la padahnya.

Image result for KULIT SENSITIF

Kalau bab kata tentang produk skincare ni, dah banyak kes yang berlaku walaupun ada kelulusan untuk jual di pasaran tapi rupanya ada bahan merkuri. Kesian pada kita-kita ni yang nak dapatkan kulit yang cantik.

Baru-baru ni ada prospek whatsapp ida selepas guna satu produk local ni habis muka naik jerawat halus. Sedangkan sebelum ni die pakai ok je.


Jadi Ida cadangkan supaya dia rawat dari dalam selain stop produk skincare tu. Ida cadangkan supaya amik ESP shaklee dan Vitamin c shaklee.



Kenapa?

ESP shaklee merupakan protein yang membantu untuk memperbaiki sel kulit dan menjadikan kulit lebih sihat

Manakala Vitamin C membantu membentuk kolagen kulit yang baru dan mengurangkan masalah jerawat yang timbul.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, January 21, 2017

VITAMIN C KEGEMARAN MUMMY IDA

Assalammualaikum..

Pengguna setia Vitamin c shaklee...


Ida sangat sukakan vitamin C ni...yelah orang makan vitamin C mesti la nak bagi kulit nampak mantain cantik kan..selain tu vitamin C ni pun sangat bagus untuk kuatkan sistem imun...

siapa yg nak demam, selsema tu vitamin C sangat bagus dan berkesan. Tak perlu makan ubat pun...

Semua orang nak kulit nampak cantik kan..tipu la kalau taknak. Setiap pagi mesti nak tengok cermin..mana ada jerawat seketul..argh tension...vitamin C ni juga membantu kecutkan jerawat dengan lebih cepat...siapa ada jerawat belakang badan tu pun bagus makan vitamin C...




Ida sangat syorkan Vitamin C ni kepada kaum perempuan, lelaki tak kisah la surirumah ke..yg bekerja..student..yg nak lebih sihat dan kulit cantik...

dengan bajet rendah boleh dapatkan Vitamin C ni...dalam ada 180 biji..sehari 1 biji je...berapa lama tahan? 6 bulan kot...harga tak sampai RM100 pun...

sebab tu vitamin C shaklee ni pilihan ramai terutamanya student-student...umur 12 tahun ke atas pun dah boleh makan...

siapa tak suka sihat, siapa tak suka cantik kan?


Klik di sini untuk order segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, January 18, 2017

6 CARA MEMBANTU ATASI MASALAH KULIT KUSAM

Assalammualaikum...

Semua orang tak suka kalau kulit kelihatan kusam,, tak bermaya, ada jerawat skit..ada parut skit. Semua tu kalau boleh taknak ada pada kulit wajah kita kan.




Banyak sebenarnya punca masalah kulit kusam,jerawat dan sebagainya. Antaranya disebakan faktor persekitaran, pemakanan kita, penggunaan produk kecantikan, keturunan dan sebagainya.

Bagaimana nak mengatasi masalah kulit kusam ni?


Image result for kulit kusam

1. Pemakanan yang seimbang

Ida suka ingatkan kalau nak jaga kesihatan badan mahupun kecantikan kulit. Pemakanan mestilah jaga. Jangan terlalu suka makan makanan bergoreng, tinggi garam dan gula, junk food, fast food dan sebagainya. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan.

2. Banyakkan minum air masak

Minum air yang mencukupi sebenarnya bukan sahaja bagus untuk kesihatan kita malah untuk kulit. Air membantu berikan kelembapan dan elakkan kita hidrat dalam masa yang sama ia membuang toksin dalam badan kita.



3. Aktiviti riadah

Sebenarnya riadah atau senaman ni sangat penting supaya badan kita tidak terlalu malas. Ada yang cakap bila berpeluh itu petanda kesihatan kita yang baik. Takde la kita rasa lemau, tak bertenaga. Bila badan kita lemah, sekaligus kita jadi malas dan kulit kita rasa tak segar dan kusam.

4. Kurangkan stress

Tahu tak bila kita stress, banyak vitamin c dalam badan kita akan hilang dengan cepat. Malah tekanan darah kita akan naik. Jadi sangat penting supaya kita boleh belajar kawal dan elakkan dari stress.

5. Rehat yang mencukupi

Rehat yang mencukupi maksudnya tidur yang cukup. Bila badan kita tak cukup rehat secara tak langsung badan kita akan lemah malah kulit kita akan jadi kusam. Waktu malam adalah waktu yang paling baik bagi kulit kita supaya dalam rehat yang secukupnya.

6. Penjagaan kulit

Selain dari cara di atas, kita juga perlu menjaga kulit kita dengan baik. Pemakaian pelembap dan masker sangat membantu. Banyak produk atau cara moden yang boleh dilakukan. Bagi Ida sebagai pelembap Ida suka gunakan kiub ais. Kulit memang rasa segar sahaja terutanya selepas mencuci atau scrub. 

Nak cara lebih mudah?

Boleh cuba dengan pengambilan ESP shaklee dan Vitamin C shaklee. 

Sumber protein dalam ESP shaklee membantu merangsang pembentukan sel baru kulit yang lebih sihat dan hasilkan otot kulit supaya tegang dan tidak kusam. Manakala Vitamin C pula membantu mengekalkan kolagen pada kulit supaya tidak berkedut dan elakkan masalah pigmentasi.




Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, December 18, 2016

7 TAHUN TANGGUNG RISIKO AKIBAT PILIH PRODUK YANG SALAH

Assalammualaikum...

Susah nak cakap. Sekarang dah macam-macam produk dah keluar. Ada tu sebab artis pakai kita pun teringin juga nak pakai tanpa selidik dulu sama ada produk tu sesuai atau tidak dengan kulit kita.





Ini la yang berlaku pada akak ni selepas 7 tahun menderita kulit muka yang berjerawat teruk akibat salah pilih produk pada tahun 2006. Sampaikan jadi malu nak ke mana-mana termasuk ke tempat kerja.Apatah lagi nak jumpa kawan-kawan..memang tak la kan.

Kawan sepejabat nasihatkan ke pusat rawatan kulit buat facial, masker dan banyak lagi tapi hampa. Kesannya semakin burukkan keadaan. Sehinggakan akak ni bertemu dengan produk Shaklee.



Selepas penggunaan 3-4 bulan produk Shaklee iaitu set penjagaan kulit Nutriwhite, GLA complex dan vitamin C serta Collagen powder. Muka akak ni dah kurang naik jerawat tapi kemudian menjadi berparut. Jadi akak ni telah mengambil pula Vitamin E bagi membantu hilangkan masalah parut jerawat tu. Selama 4 bulan penggunaan masalah parut jerawat tu semakin hilang.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Alhamdulillah sehingga ke hari ni akak ni masih konsisten mengambil produk shaklee dan kulit akak ni pun semakin pulih dan cantik. Dah takde lagi masalah kulit ni

1. Collagen powder




Membantu mengembalikan keajalan dan melicinkan kulit

2. Set Nutriwhite shaklee


Set penjagaan kulit semulajadi yang dijamin selamat dan berkesan. 

3. GLA complex



Membantu memperbaiki hormon dan merawat kulit

4. Vitamin c



Bagus untuk kulit, mengurangkan jerawat dan membentuk kolagen yang baru

5. Vitamin E



Menghilangkan masalah parut berjerawat dan kaya dengan antioksidan.

Siapa sanggup kan tahan selama bertahun-tahun dengan masalah kulit berjerawat sampai macam tu sekali. Nak masuk pergi mana-mana mall pun rasa segan sebab memang akan ada promoter datang belek muka kita dan suggest macam-macam. Serius Ida pernah alami situasi macam tu. Rasa malu..segan..sampaikan selalu mengelak ke area skincare ni.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, November 15, 2016

CARA NAK HILANGKAN JERAWAT PASIR DENGAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Walaupun kulit dah bebas dari jerawat, licin tapi ada satu masalah yang memang agak sukar nak hilangkan ialah jerawat pasir. Selalunya ada di bahagian dagu, dahi atau hidung.




Selalunya kalau petua atau tips untuk hilangkan jerawat pasir ni ialah dengan membuat scrub. Sekaligus membuang sel-sel kulit yang mati. Tapi scrub muka tidak boleh dilakukan setiap hari, risau kulit akan nipis. Selain itu boleh juga dengan membuat masker dengan menggunakan putih telur, beras dan banyak lagi. Tapi al maklumkan kadang kala tu kita ni terlupa atau tak sempat nak buat masker.


Image result for cara hilangkan jerawat pasir

Jadi ada cara nak hilangkan jerawat pasir ni dengan mudah dan berkesan iaitu dengan pengambilan ESP shaklee dan Vitamin C.

Gabungan 2 produk set kulit ni bagus untuk kulit. Di mana ia membantu membentuk sel kulit yang baru, hilangkan masalah jerawat, membentuk kolagen kulit yang baru malah boleh membantu hilangkan jerawat pasir dengan berkesan.


Senang kata ia membantu mencantikkan dalaman bagi mencantikkan bahagian luaran. Bak kata akak ni yang penting ken sabar. Sebabnya supplement ni buka ubat yang boleh bertindak dengan cepat. Bergantung pada metabolisma seseorang. Jadi dinasihatkan bila mengambil supplement sila banyakkan minum air untuk kesan yang lebih baik.

Jadi jom la cuba dapatkan set kulit ni. Tak cuba tak tahu lagi. Sampai bila nak menghadap depan cermin nak picit jerawat pasir ni, tak pasal-pasal ada parut nanti.



Klik di sini untuk pembelian dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, November 5, 2016

JATUH CINTA LAGI!!

Assalammualaikum...

kisah ku dah tudung Aidijuma..

eh salah..(padahal memang ada koleksi tudung AJ ni tapi belum tahap fanatik lagi la)



actually nak share set favourite Ida ni..yang lain semua Ida memang dah biasa share

- Alfalfa untuk detox badan
- Lecithin untuk bakar lemak, kurangkan bengkak susu(dulu la sekarang Aqil dah wean off)
- Vitamin c untuk kulit
- Bcomplex untuk tenaga,kulit dan aliran darah lebih lancar
- Herblax..yeay..jatuh cinta masa bulan puasa baru ni..

Al-kisanya..ida tak berani makan herblax ni masa menyusukan anak sebab anak-anak memang tak tahan panas. kejap je dah cirit. So bila dah wean off susukan Aqil baru la berani cuba. Masa bulan puasa baru ni sembelit..yelah kurang air, kurang makan sayur..mula la tak sedap perut. Malam tu telah 4biji herblax..esok nya..hah..3 kali masuk toilet...

Masa raya ni pun sama..makan macam-macam..balik je dari kampung terus telan..habis die cuci usus.. En suami biasalah kalau makan macam-macam je terus telan Alfalfa, Herblax ngan Lecithin...cuci, detox ,bakar habis semua...

*ops maafkan si kecik tu..nak bergambar juga dengan mummy..si kecik ni hantu Omega...bagi 1 biji nak lagi...huhu


Ini pengalaman Ida sejak jatuh cinta menggunakan produk Shaklee..korang macam mana?

Tuesday, October 18, 2016

BAJET RENDAH?KULIT CANTIK DENGAN HANYA MAKAN VITAMIN C SAHAJA!

Assalammualaikum...

Khas nak tujukan pada student la kebanyakkannya yang nak nampak kulit cantik tapi dengan bajet yang rendah. Dengan lebih mudah nak makan tanpa perlu banyak telan banyak vitamin.


Itu la yang istimewanya. Tak semestinya wajib ambil satu set. Boleh ikut bajet korang tapi kalau more lebih baik kan. Bulan ni beli 1, bulan depan beli 1 lagi. Boleh je kan? Tak perlu sedebuk nak beli...



Nak kulit cantik dengan bajet yang murah, ada ke? Mestilah ada...

VITAMIN C SHAKLEE

Bajet hanya dalam RM100..

student..surirumah..kaum lelaki yang nak kulit cantik..sepadan dengan bajet korang. Tak perlu beli tiap-tiap bulan pun.

Vitamin C ni membantu merangsang pembentukan kolagen dan mecantikkan kulit. Pengambilan setiap hari membantu melambatkan proses penuuan. Best!



Tengok la kulit si ibu ni. Nak jimat...nak murah..hanya makan Vitamin C Shaklee sahaja pun kulit boleh cantik tanpa makeup...

Korang nak?

Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, October 10, 2016

PENGALAMAN MENGGUNAKAN PRODUK HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT

Assalammualaikum...

Kecantikan ni menjadikan satu benda yang semua orang harapkan. Ibu mengandung nak dapat anak cantik, lelaki nak muka yang cantik ala-ala model macho..apatah lagi perempuan macam kita ni. Cantik dan wanita memang tak boleh dipisahkan.



Tetapi kecantikan ni jadi mimpi ngeri bila mula tumbuhnya jerawat sehingga ada yang meninggalkan parut. Kalau diikutkan logiknya banyak punca berlaku pertumbuhan jerawat ni.

Image result for produk hilangkan jerawat

Antara sebabnya ketidakstabilan hormon, pemakanan tak seimbang, gaya hidup,sistem percernaan tak lancar,  stress dan banyak lagi. Perkara-perkara ni kemudiannya akan menyebabakn jerawat naik, kulit kusam,tona tak sekata dan sebagainya.

Bukan korang je, Ida sendiri mengalami masalah yang sama. Sejak zaman sekolah bab jerawat ni memang dah tahu sangat. Time period tu mula la nak naik jerawat sebabnya masa ni memang kita ni hormon perempuan jadi tak stabil.Dari pengalaman Ida menggunakan produk untuk hilangkan jerawat ni memang banyak.

Dulu Ida pernah guna Oxy..yelah untuk jerawat kan tapi tak sesuai, ia menyebabakan kulit Ida jadi lebih kering. Ubat hospital pun pernah . Memang berkesan, licin muka tapi sebelum tu kesan ubat die memang pedih. Kulit Ida jadi merah dan kering. Pedih taknya cakap la. Siap kena ada sapu tangan lembap dan minyak untuk kurangkan rasa pedih tu sebab terlalu kering. Lepas Ida stop ambil ubat hospital, jerawat naik balik.

Sekarang ni Ida gunakan produk Shaklee. Dah hampir 2 tahun Ida gunakan alhamdulillah masalah jerawat dah kurang. Walaupun masih akan naik seketul time period tapi tak sakit dan cepat kecut. Suami pun ada tegur kulit muka jadi bersih berbanding dulu. So Ida nak share kan dengan korang yang ada masalah kulit jerawtat dan kering tu produk hilangkan jerawat yang Ida gunakan.


Ida suka gunakan serum disebabkan Ida ada masalah parut-patur kecik sebab chicken pox dulu dan kulit kering so Ida cadangkan Azanis serum kat korang. Bagi Ida ok serum ni sebab memamg melembapkan kulit. Selalunya Ida pakai pada waktu malam masa tidur tu.


Kalau bab makanan tambahan atau supplement ni Ida cadangkan korang ambil set bajet ni. Asalnya Ida selalu makan Vitamin C sahaja jerawat memang susah nak naik tapi sejak bulan ni Ida nak konsisten minum bersama ESP shaklee. Disebabkan selepas keguguran tahun lepas Ida terlalu kerap sakit-sakit badan. Dan salah satunya disebabkan kekurangkan protein dalam badan.

Jadi selama Ida minum ESP shaklee dan Vitamin C ni secara konsisten Ida rasa berbeza skit kulit Ida berbanding dulu. Rasa lebih licin sebabnya ESP shaklee ni membantu memperbaiki sel kulit. Manakala Vitamin C ni membantu untuk menghasilkan kolagen dan merawat kulit kering.

Cadangkan Ida paling koman pun bajet korang cuba dapatkan 3 jenis produk ni untuk hilangkan jerawat. Serius memang tak rugi mencuba!! Tapi pastikan konsisten kalau tak mana nak nampak hasilnya ye dok.....




Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Friday, September 30, 2016

SEPTEMBER HERE I COME

Assalammualaikum..

Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk bernyawa sehingga arini. Kesihatan pun dah bertambah baik cuma secara mentalnya masih kurang. Bulan lepas dugaan datang macam-macam. Sampai migrain dan demam Ida.huhuh..sabar-sabar


Image result for september

Insyaallah dugaan tu semua menjadikan kita lebih kuat dan bersyukur. Ida nak kongsikan bulan ni agak istimewa skit. Ramai orang yang tersayang akan sambut besday bulan ni..yeay...

Promosi bulan ni???




Yeay gabungan set untuk cantik ni datang lagi. Jom share skit testimoni bagi kedua-dua produk ni







Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Google+ Followers