Showing posts with label VITAMIN E SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label VITAMIN E SHAKLEE. Show all posts

Sunday, December 18, 2016

7 TAHUN TANGGUNG RISIKO AKIBAT PILIH PRODUK YANG SALAH

Assalammualaikum...

Susah nak cakap. Sekarang dah macam-macam produk dah keluar. Ada tu sebab artis pakai kita pun teringin juga nak pakai tanpa selidik dulu sama ada produk tu sesuai atau tidak dengan kulit kita.





Ini la yang berlaku pada akak ni selepas 7 tahun menderita kulit muka yang berjerawat teruk akibat salah pilih produk pada tahun 2006. Sampaikan jadi malu nak ke mana-mana termasuk ke tempat kerja.Apatah lagi nak jumpa kawan-kawan..memang tak la kan.

Kawan sepejabat nasihatkan ke pusat rawatan kulit buat facial, masker dan banyak lagi tapi hampa. Kesannya semakin burukkan keadaan. Sehinggakan akak ni bertemu dengan produk Shaklee.



Selepas penggunaan 3-4 bulan produk Shaklee iaitu set penjagaan kulit Nutriwhite, GLA complex dan vitamin C serta Collagen powder. Muka akak ni dah kurang naik jerawat tapi kemudian menjadi berparut. Jadi akak ni telah mengambil pula Vitamin E bagi membantu hilangkan masalah parut jerawat tu. Selama 4 bulan penggunaan masalah parut jerawat tu semakin hilang.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Alhamdulillah sehingga ke hari ni akak ni masih konsisten mengambil produk shaklee dan kulit akak ni pun semakin pulih dan cantik. Dah takde lagi masalah kulit ni

1. Collagen powder




Membantu mengembalikan keajalan dan melicinkan kulit

2. Set Nutriwhite shaklee


Set penjagaan kulit semulajadi yang dijamin selamat dan berkesan. 

3. GLA complex



Membantu memperbaiki hormon dan merawat kulit

4. Vitamin c



Bagus untuk kulit, mengurangkan jerawat dan membentuk kolagen yang baru

5. Vitamin E



Menghilangkan masalah parut berjerawat dan kaya dengan antioksidan.

Siapa sanggup kan tahan selama bertahun-tahun dengan masalah kulit berjerawat sampai macam tu sekali. Nak masuk pergi mana-mana mall pun rasa segan sebab memang akan ada promoter datang belek muka kita dan suggest macam-macam. Serius Ida pernah alami situasi macam tu. Rasa malu..segan..sampaikan selalu mengelak ke area skincare ni.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, June 25, 2016

BERKAT IKHTIAR AKHIRNYA DISAHKAN HAMIL SELEPAS 2 BULAN...

Assalammualaikum....

Betul memang bukan rezeki kita lagi untuk menimbang cahaya mata. Tapi banyak juga penyebab yang boleh mendorong seseorang itu sukar untuk hamil. Contohnya seperti ketidakstabilan hormon atau kitaran haid tak normal, merokok, pemakanan dan banyak lagi.



Malah stress dan gaya hidup sekarang juga mendorong kepada kesukaran untuk hamil. Sebab itu la kita ni jangan la terlalu mendesak atau sentiasa bertanya " Eh bila nak dapat anak". Tension tau sebenarnya.


Ini berita gembira yang diterima oleh akak ni. Pada mulanya si customer ni menggunakan set kesuburan Shaklee disebabkan beliau mempunyai masalah ketidakstabilan hormon dan keputihan yang terlampau banyak. Bila hormon tak stabil mereka tidak mampu menghasilkan progesterone yang mencukupi bagi mengekalkan kehamilan.

Jadi beliau telah dicadangkan untuk mengambil GLA complex untuk hormon dan Alfalfa complex untuk keputihan dan untuk suami sebagai tambahan Zinc complex dan Vitamin E untuk pekatkan sperma dan meningkatkan kualiti sperma.


Selepas 2 minggu akak ni keluar darah haid dengan banyak sampaikan hampir-hampir nak jumpa doktor pakar. Jadi selepas tu die tambah pula ESP Shaklee dan b-complex untuk kesan yang lebih baik. 

Alhamdulillah selepas 2 bulan penggunaan, akak ni disahkan hamil. Syukur.

Tak salah kita ikhtiar selain sentiasa berdoa. Insyaallah....dapat membantu

Nak order? sila klik





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, October 7, 2015

7 KEBAIKAN VITAMIN E YANG PASTI KORANG TAK SANGKA SELAIN UNTUK KECANTIKAN

Assalammualaikum...

Ramai yang masih tak tahu kebaikan sebenar vitamin E selain daripada kecantikan kulit. Malah ia juga memberikan kesihatan kepada kita semua.Sesetengah sumber pemakanan vitamin E termasuk minyak zaitun, minyak kelapa, avokado, bayam, biji bunga matahari, gandum, kacang dan bijirin penuh.


Vitamin E adalah antioksidan larut lemak yang boleh membantu melindungi sel-sel anda daripada kerosakan. Nutrien penting wujud secara semula jadi dalam banyak makanan, boleh didapati sebagai diet tambahan, dan kadang-kadang ditambah kepada makanan yang diproses. Ini ada 7 kebaikan vitamin E yang pasti korang tak sangka.


7 KEBAIKAN VITAMIN E

1. Penggalak imun



Malah ia juga membantuk agar peredaran darah lebih baik, kawal gula dalam darah dan menjaga kesihatan jantung dan otak.

Contohnya apabila melihat basikal berkarat begitu juga dengan badan kita. Setiap hari kita terdedah dengan radikal bebas yang akan menghancurkan sel dan apa akan jadi dengan sistem badan kita?Berkarat juga kan..Ini boleh menyumbang kepada kanser dan strok.

2. Rambut yang sihat dan cantik




Vitamin E mempunyai ciri-ciri antioksidan yang membantu membaiki kerosakan folikel rambut dan mencegah hakisan tisu, yang seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat. Malah ia membantu mencegah rambut beruban.

Tips extra: Boleh urut kulit kepala dengan meggunakan santan yang kaya dengan Vitamin E selama 10minit dan bilas dengan air suam. Buat dalam 2-3kali seminggu.

3. Parut pudar



Satu lagi faedah kecantikan vitamin E adalah bahawa ia boleh membantu parut pudar. Sebagai antioksidan, ia mempercepatkan penyembuhan kulit yang rosak dan mencegah parut daripada menjadi kekal.Ia merupakan pelebap terbaik untuk elakkan kulit kering dan membaiki tisu kulit yang rosak.


Tips extra: Ambil vitamin E dan urut perlahan-lahan pada kulit selama 5-10minit. Biarkan dalam 30minit dan bilas dengan air suam.Buat beberapa kali seminggu.t sebelum membilasnya dengan air suam.

4. Melawan Kedut




Kalau ada masalah kedutan,garis-garis halus boleh la mula amalkan pengambilan vitamin E. Vitamin E mempunyai kuasa untuk memperbaiki tisu kulit dari radikal bebas. Ia juga meningkatkan pengeluaran kolagen yang akan memberi keanjalan kepada kulit.


Tips extra: Sapukan vitamin E semalam dan basuh keesokkan harinya dengan air suam atau makan vitamin E dengan berterusan.

5. Merawat Kulit Jerawat




Selain tu korang boleh menggunakan vitamin E untuk merawat hyperpigmentation kulit yang menyebabkan warna tidak sekata dan tompok gelap pada mana-mana bahagian badan.Di mana ia boleh mengembalikan kerosakan yang dilakukan oleh sinar ultraviolet matahari yang keras (UV).

Tips extra: Campurkan kandungan 1 atau 2 kapsul vitamin E dengan 1 sudu teh minyak zaitun. 


6. Mengatasi kulit kasar dan kering




Vitamin E adalah pelembap yang baik untuk tangan kering dan kasar. Ia membantu menjaga kulit korang dengan lebih lembut, lembut dan lembap. Di samping itu, ia menghalang kulit pada tangan anda dari kendur, yang menjadikan tangan kelihatan tua.

Tips extra: Campurkan sedikit minyak vitamin E dengan losyen badan atau tambahkan 2 kapsul vitamin E, 1 sudu jus lemon dan madu dalam tab mandi dan rendam selama 10-15 minit.

7. Menghilangkan Stretch Marks

Selalunya berlaku pada ibu mengandung atau mengalami kekurangan atau penambahan berat badan secara mendadak. Boleh la menggunakan vitamin E untuk hilangkan masalah stretch marks tu.




Ia mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat yang melindungi serat kolagen dalam kulit dari kerosakan radikal bebas. Ini menggalakkan keanjalan kulit dan merawat strectch marks.







Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, October 4, 2015

KESAN UBAT JERAWAT UNTUK HILANGKAN MASALAH KULIT BERPARUT SAMPAI PEDIH KULIT

Assalammualaikum..

Masalah kulit jerawat memang sangat melecehkan apatah lagi bila masalah itu akan terus jadi parut. Aduh lagi la tambah masalah menunggu masa dan mencari jalan nak hilangkan masalah parut jerawat.



Dulu Ida juga ada masalah parut jerawat ni masa zaman remaja, biasalah jerawat ni asyik naik jari jemari halus tu plak suka sangat nak memicit kan.hehehe. Ida dulu ibu bawa ke klinik kerajaan jumpa pakar kulit dan ambil ubat hospital. Bukan setakat sapu je malah die bagi ubat makan termasuk pencuci muka.


Kesan die memang best kulit jadi cantik, parut hilang tapi ada kesan sampingan. Kulit Ida masa mula-mula pakai krim die jadi pedih, naik merah. Jadi terpaksa sentiasa bawa kain basah untuk hilangkan rasa pedih tu. Kadang-kadang kulit jadi kering bersisik dan Ida terpaksa sapu dengan vaseline.Lepas berhenti ubat hospital sebab takde masa nak tunggu amik ubat dan tak tahan pedih jerawat naik balik dan parut pun ada. So nasihat Ida sapa yang amik ubat jerawat di klinik atau hospital berhati-hati la dengan kesan akan datang.


Gambar Ida masa praktikal dulu tahun 2009..kalau perasan ada parut pada pipi dan dahi. Ni gambar masa Ida nak berhenti ambil ubat hospital



Gambar Ida masa masih ambil ubat hospital tahun 2007 atau 2008. Memang bersih kan tapi kalau perasan kulit kering dan kadangkala rasa pedih

So sekarang memang Ida dah tak ambil ubat jerawat dekat hospital. Ida hanya makan supplement Shaklee mula tahun 2014 selepas bersalinkan Aqil.

Ini yang Ida makan setiap hari.Ida takde resdung tapi makan untuk elakkan alahan dan detox

Gambar ni baru amik sebelum bulan puasa baru ni

Sekarang masalah kulit lebih baik dari dulu. Jerawat memang susah nak naik, naik pun sebiji tak sampai seminggu dah surut.

Bagi yang taknak amik banyak atau takde bajet takpe takde masalah. Korang rebut peluang bulan ni


Bulan ni sahaja tau! Beli 2 botol VITAMIN E Shaklee dan dapatkan 5% diskaun. Sangat-sangat jimat dan berbaloi. 1 botol ada 120biji tahan selama 4bulan.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Friday, October 2, 2015

PROMOSI SHAKLEE OKTOBER 2015

Assalammualaikum...

Semalam tak berkesempatan nak update blog sebab pergi ke klinik gigi pagi tu tampal gigi Ida yang dah lama pecah. Ni la kali pertama seumur hidup Ida pergi klinik gigi. Zaman sekolah jangan cakap la, periksa macam tu je. Ni zaman dewasa, ni la pertama kali.


Ok taknak citer bab gigi ni, nak citer bab promosi Shaklee bulan ni. Nak kongsikan dengan korang supaya korang tahu dan akan berjimat lagi jika membeli





Hah nampak betapa jimatnya korang..

sesuai untuk :

- nak cantik
- hilangkan parut jerawat
- nak eratkan hubungan suami isteri
- nak tingkatkan kesuburan
- nak stabilkan period
- anak-anak yang kurang makan sayur dan buah
- anak sihat dan bertenaga
- kolestrol
- kurangkan berat badan
dan banyak lagi boleh hubungi Ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Tuesday, September 1, 2015

6 RAHSIA CANTIK SEPANJANG MASA,TAK PERLU JUMPA PAKAR KECANTIKAN

Assalammualaikum...

Setelah beratus-ratus malah sampai beribu-ribu duit dihabiskan semata-mata untuk nampak cantik membazir macam tu sahaja. Langsung tak nampak perubahan pada kulit.


Ada juga sampai ke salun atau berjumpa pakar kecantikan kulit juga tidak menampakkan perubahan yang berbeza. Masih sama dan korang pun putus asa. Ini ada 6 rahsia cantik sepanjang masa tanpa perlukan perunding kecantikan.

5 RAHSIA CANTIK SEPANJANG MASA

1. Disiplin


Setkan di minda sepanjang masa ia korang nak nampak hebat dan cantik semualajadi sepanjang masa. Setiap hari motivasikan diri korang dan percayakan pada diri korang sendiri. Pastikan korang sentiasa mempunyai sikap positif seperti ini sepanjang masa walaupun ada jerawat seketul tumbuh dekat pipi.

2. Sauna


Ini cara mudah yang boleh korang lakukan untuk keluarkan peluh sekaligus akan membantu pecahkan lemak-lemak degil pada badan. Di mana ia akan membantu membuang toksin dan menurunkan berat badan. Ini juga membantu untuk mengatasi masalah bau badan.

3. Detoks


Rahsia nak kulit cantik dan sentiasa sihat, badan mesti la detox dulu untuk membuang toksin dalam badan sekaligus akan membantu proses percernaan dengan lebuh baik.

4. Tidur Awal


Bila tidur terlalu lambat ini akan mendorong korang rasa nak makan. Tabiat ini akan menyebabkan badan kita cepat letih dan akan ada masalah "mata panda" nanti. Tidur awal setiap hari dengan bilik tidur yang selesa dan bersih. Tidur yang cukup akan membuatkan tubuh berasa lebih segar. Ketika tidur, tubuh akan berehat dan dirawat secara semula jadi. Hasilnya korang akan nampak berseri dan awet muda.


5. Buang Tabiat Buruk


Makan secara konsisten, jangan makan dalam kuantiti yang banyak pada satu-satu masa. Makan sedikit tetapi kerap adalah cara terbaik untuk kekal langsing. Pilih makanan yang berkhasiat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. 


Zat yang terkandung dalam makanan ini membekalkan nutrien yang mencukupi pada tubuh. Ia juga sangat bermanfaat untuk kecantikan, misalnya Vitamin E membantu kulit cerah dan lembap. Buang tabit buruk yang merosakkan kecantikan anda. Elakkan makan makanan ringan dan minuman manis. Jangan sesekali tidur selepas makan dan makan di depan tv.

6. Minum Banyak Air Putih


Amalkan minum air putih dengan banyak terutama ketika bangun tidur dan sebelum tidur. Air yang mencukupi akan membantu proses penghadaman malah mengelakkan rasa lapar dan mampu membakar kalori dengan lebih baik. Air yang cukup juga membuatkan tubuh dan wajah lebih segar.


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Tuesday, April 21, 2015

10 MAKANAN UNTUK AWET MUDA

Assalammualaikum...

Semua orang nak nampak awet muda. Sapa yang taknak kan? Dah banya produk sekarang ni yang mudah kita beli untuk kelihatan sentiasa muda. Mahupun dari segi makanan tambahan mahupun produk skincare. Apa kata kali ni kita cakap pasal 10 makanan untuk jadi awet muda.




10 MAKANAN UNTUK AWET MUDA

1. Lobak merah (beta karotena) - melindungi kulit dari sinar UV/matahari.

2. Lada Benggala (beta karoteba dan vitamin C) - membentuk kolagen untuk anjalkan kulit.

3. Strawberi (vitamin C dan asid elargik) - mengurangkan kerosakan DNA yang akan membentuk kedutan.

4. Anggur (anthocyanins ) - mencegah dari pembekuan darah,membentuk kolagen dan melancarkan salur darah.

5. Bawang besar (flavonoids dan diallyl sulfide) - sebagai antioksidan pelindung DNA, antiradangan dan alergi.

6. Avocado (vitamin E) - menentang radikal bebas dan merangsang pembentukan sel kulit baru, serta menguatkan
rangkaian kolagen dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser kulit.

7. Minyak zaitun (extra virgin oil)-(asid oleik) bertindak sebagai antiradangan, menjaga keanjalan kulit (terutama bagi kulit yang kering)

8. Ikan protein organik dan Omega 3 - mengekalkan kekuatan otot yang berfungsi menjaga keanjalan kulit. Omega 3 juga berfungsi pada masalah radang kulit.

9. Epal (flavonoid) - sebagai antioksidan, melindungi tubuh dari kanser paru-paru dan usus. Zat tersebut juga
juga dapat melawan kolesterol jahat dan meningkatkan kolesterol baik.

10. Kentang (mineral natrium dengan kadar alkali tinggi) - ia membantu memperbaiki aktiviti hati sehingga rangkaian menjadi anjal dan otot lentur.

Best kan? So apa lagi..kita jom makan...!!



Tuesday, December 2, 2014

PROMOSI DISEMBER,DOUBLE SET CANTIK

Assalammualaikum..

Berakhir november masuk la bulan baru bulan Disember, Sangat istimewa bulan ni sebab arini is my birhthday. Dah 26 tahun pun, dah ada 2 orang anak. Macam tak percaya je..ok tak nak citer psal Ida. Nak cakap psal promosi Disember. Paling best untuk yang nak cantik.



PROMOSI DISEMBER !!!


SUSTAINED RELEASE VITAMIN C 

DAN 
VITAMIN E SHAKLEE


BELI 6 PERCUMA 1

ATAU 
BELI 2 BOTOL 5%OFF

KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE

  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

KEBAIKAN VITAMIN E SHAKLEE

  • Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
  • Kulit semakin halus, gebu dan licin
  • Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
  • Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Meningkatkan kesuburan
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
  • Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Membantu kawasan gelap areola itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. 
  • Parut strecth mark menjadi semakin pudar.



Nampak kan kebaikan untuk promosi disember ni, memang untuk set kulit cantik. Bagus untuk sesiapa nak mengekalkan kulit yang cantik dan licin.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Google+ Followers